Избрани Новини

Безпрецедентна награда за феърплей получиха Мото дружина Банско и Хард ендуро Плевен

Те са отличени за гасенето на пожара на връх Църна могила в Пирин

Българската федерация по мотоциклетизъм награди шампионите и призьорите за 2021 година. Сред наградените е Георги Весков от МСК Мото дружина Банско, който дебютира тази година в клас Junior. Той се представи убедително сред най-младите в кръговете на BG X Enduro Championship и заслужено зае второ място в крайното класиране за 2021 година.
Малко не стигна на Борис Чакъров за медал в годишната класация. В най-оспорвания клас Expert, в който се състезават най-много мотористи, Борис зае почетно четвърто място.
На церемония в пловдивския Дом на културата "Борис Христов" бе връчена една безпрецедентна награда за феърплей. Българската федерация по мотоциклетизъм връчи за първи път наградата не на индивидуален участник в шампионата, а на два клуба - Мото дружина Банско и Хард ендуро Плевен. Те са отличени за участието си в гасенето на пожара на връх Църна могила на територията на Национален парк „Пирин”. През лятото на 2021 година пожарът в трудно достъпна зона на голяма надморска височина беше бързо потушен  благодарение на мотористите от Банско и Плевен, които изнасяха с техниката си вода за гасене.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов