Избрани Новини

Осъдиха дупничанин за средна телесна повреда след конфликт пред дискотека

Получи шест месеца условно

Районен съд – Дупница призна подсъдим за виновен за причиняване на средна телесна повреда след удари с юмрук в главата и му наложи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, като отлага изтърпяването на така наложеното наказание за срок от 2 години. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15- дневен срок.

Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева, признава подсъдимия Н.Д. /на 20 г., неосъждан/ за виновен в това, че на 14.12.2018 г. срещу 15.12.2018 г. около полунощ в  Дупница пред клуб-дискотека „Ф……“ чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на главата е причинил средна телесна повреда на К.К от същия град, изразяваща се в счупване на долната му челюст и мекотъканни контузии на лицето, довели до затрудняване на дъвченето и говоренето на пострадалия, като, макар и непълнолетен, подсъдимият е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Съдът осъжда подсъдимия Н.Д. да заплати на пострадалия сумата от 4 000 лева, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания, и 1 203 лева имуществени вреди, представляващи разходи за лечение на челюстта ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 14.12.2018 г. до окончателното изплащане на сумата, като иска в частта до 10 000 лв. за неимуществените вреди отхвърля като неоснователно завишен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)