Избрани Новини

Затворник в Бобов дол получи още 1 година отгоре за побой над съкилийник

Определението на РС - Дупница не подлежи на обжалване

Подсъдим се призна за виновен пред РС – Дупница в това, че като лишен от свобода, в спално помещение на затвора в Бобов дол е причинил на друго лице, лишено от свобода,  телесна повреда по хулигански подбуди. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Наказанието се присъединява към това, което лишеният от свобода Иван В. от Дупница изтърпява в затвора в Бобов дол.

На пострадалото лице да се изпрати съобщение, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди, пише още в определението на РС - Дупница.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 11.01.2020г., около 20:15ч. в спално помещение в затвора – Бобов дол чрез нанесен удар със стол в областта на главата е причинил на лишения от свобода Е.М. от Радомир телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота му (разкъсно-контузна рана на главата в предната теменна област), като деянието е извършил по хулигански подбуди – на публично място, без каквато и да било причина и поведение от страна на пострадалия, демонстрирайки физическа сила и изразявайки по този начин грубо нарушение на обществения ред, установен със ЗИНЗС чл.97, т.4 „….. лишените от свобода не могат да упражняват физическо или психическо насилие, включително за решаване на конфликти помежду си……“, пренебрежение и явно неуважение към обществото и в частност към човешката личност.

Определението на РС – Дупница, с което на Иван В. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година е окончателно и не подлежи на обжалване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов