Избрани Новини

Бедствено е положението в 4 общини в област Благоевград

Проходът “Предела” е достъпен

Бедствено положение обявиха в 4 общини в Пиринско след проливните валежи – Симитли, Гърмен, Благоевград, а от полунощ и в Петрич.

Десетки са свлачищата, откъснатите пътища и преливащите реки, критична е ситуацията в Кресна, Хаджидимово и Банско. Бедстващи хора няма, но има откъснати пътища към някои села в региона. Обилният снеговалеж продължава в Югозапада, проходът “Предела” е достъпен.
 
Затворен е пътят за село Сушица в община Симитли заради подкопаване на пътното платно. На много места реките Струма и Места излязоха от коритата си и заляха земеделски площи, както и базата на строителна фирма "Грома Холд" край благоевградското село Бело поле.
 
В Западна и Централна България се очаква дъждът да преминава в сняг. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов