Избрани Новини

Усложнена е обстановката в Югозапада заради валежите

Свлачище има на път Симитли - Гоце Делчев в района на Добринище

Затворени пътища, наводнени сгради и улици в Петрич заради обилните валежи, които достигнаха до 100 литра на квадратен метър.  За щастие няма  пострадали и бедстващи хора, увериха от общината, информира БНР.

Заради поройните дъждове общината е задействала плана за реакция при природни бедствия. Спешните екипи са констатирали наводнени пътища около града и в подгорските села. Няколко от тях временно са затворени. Огледите са установили, че проблемът не е в системите за отводняване, каза заместник-кметът по строителството Минка Салагьорова.

Наводнени са жилищни сгради и основни улици в централната част и ниските райони на Петрич.

Отсечката от Подгорския път между село Камена и село Яворница е затворена за движение. Пътуващите от Петрич за село Яворница могат да ползват обходен маршрут през ГКПП Златарево, с.Габрене, с.Скрът, с.Ключ, с.Яворница, където пътят е отворен за движение. 

Пътуващите от Петрич за село Камена могат да ползват маршрута Петрич - посока към село Първомай - Златарево по път 198, с.Беласица, с.Коларово, с.Самуилово, с.Камена, където пътят е отворен за движение.

Свличане за земна маса и камъни  по основни пътни артерии в областтта са причинили дъждовете. Разчистени са участъците между Белица и Елешница, пътя Банско- Гоце Делчев и Кресненското дефиле, увериха от областно пътно управление.

Временно движението по път IІ-19 Симитли - Гоце Делчев в района на Добринище  се осъществява двупосочно в една лента поради свличане на земна маса. Движението се регулира от сигналисти.

Временно е затворена и магистрала "Струма" заради прелели реки и свлачища. Край Симитли не спря да вали през цялата нощ. Реките Струма и Благоевградска Бистрица излязоха от коритата, съобщава bTV.

Тази нощ имаше множество свлачища в района на Креснеското дефиле и пътя Банско - Гоце Делчев. Активно свлачище има и на пътя Невестино - Бобошево. Пожарната в Кюстендилско се е отзовала на над 17 сигнала за отводняване на къщи. 




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)