Община Благоевград обяви бедствено положение (снимки)

Има населени места, до които достъпът е затруднен

Със заповед на кмета на Благоевград е обявено бедствено положение за територията на общината. Решението бе взето на извънредно заседание на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, ръководено от кмета Стоянов. В него взеха участие директорът на ОД МВР – Благоевград ст.ком. Георги Кандев, гл.инсп. инж.Боян Кондуров, началник на РСПБЗН – Благоевград, секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев, Бойко Начев, директор Дирекция „Информационно и административно обслужване“, специалисти към администрацията, представители на фирми, отговарящи за поддръжката на пътната мрежа.

Причината за обявеното бедствено положение е, че има населени места, до които достъпът е затруднен, а до част от махалите е прекъснат вследствие на дъждовете през последното денонощие.
Към момента няма бедстващи хора.
Дежурни екипи към Община Благоевград, полицията и пожарната от сутринта обхождат малките населени места и оказват помощ на нуждаещите се. Фирмите, отговарящи за поддръжка на пътищата, използват необходимата техника, за да разчистват терени.
Кметовете на малките населени места са инструктирани за действие и непрекъснато следят ситуацията в поверените им села, като подават актуална информация към кмета. Община Благоевград има готовност да осигури храна и лекарства, в случай, че има нуждаещи се хора.
Към момента екипи са оказали помощ на двама души, които се намирали в ситуация на потенциален риск и са извозени на безопасни места. Съгласно издадената заповед, бедственото положение е в сила от 15.00 часа на 12.12.2021 г. до 15.00 часа на 15.12.2021 г.
При необходимост сигнали могат да бъдат подавани денонощно на тел.073/88 44 06 и на тел.112.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"