Избрани Новини

Затворник от Белене представи седмата си книга

Сунай Ремзи издаде "Програма за себереализиране", която е в помощ на лишените от свобода

Вече е факт новата книга на небезизвестния Сунай Ремзи, който излежава 20-годишна присъда за убийство в затвора в Белене. Тя е седмата подред, която издава зад решетките, и третата програма за самокоригиране на лишените от свобода. Четивото се издава безплатно от издателство "Кибеа“, като по този начин се подкрепя мисията на Сунай в затвора.

Неговата нова "Програма за себереализиране" представлява подготовка и управление на предизвикателствата, очакващи лишените от свобода след изтърпяване на наказанието. Книгата може да е в помощ на началници на затвори, социални работници и лишени от свобода с предстоящо освобождаване в рамките на година.

Своеобразният наръчник за затворници съдържа полезни теми като "Извън решетките – стъпка по стъпка", "Реинтеграционна програма за правонарушители", "Банково кредитиране", "Аз търся работа". Подготвя ги за превенция на зависимостите, разработване и реализиране на проекти. Запознава ги с българските закони, социалното подпомагане, трудовата заетост у нас и в ЕС… В книгата има още курс по себеуважение, себереализиране и повишаване на собствената пазарна стойност, пише за семейни ценности, радикален ислям, телефонни и банкови измами, предпазване от агресията по пътя. Представени са програмите на Разплащателна агенция, Фонд "Земеделие и гори", Фонд "Тютюн". Има и курсове по строителство, фризьорство, готварство...

От 2010 г. Сунай е неизменен кмет на затвора в Белене, а от 2016 г. – и председател на "Затворническа лига – България", защитаваща правата на всички лишени от свобода у нас.

"Стопил" е с работа част от присъдата си и му остават по-малко от 3 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)