Избрани Новини

Продължава разследването на пожара в Благоевград, при който загинаха трима души

Шест деца и двама възрастни са настанени в болница със сериозно обгазяване

Под наблюдението на прокуратурата служители на пожарната, полицията и следователи извършват повторен оглед на жилищния блок в Благоевград, в който снощи при пожар загинаха трима души, сред които и собственикът на напълно изгорелия апартамент. Версията за умишлено запалванене се изключва, предаде БНР.

Шест екипа на пожарната и полицията участваха в спасителните действия и потушаването на пожара, който изпепели апартамент на седмия етаж от блок №18 в квартал „Струмско-Център“. С автостълба пожарникарите успяха да спасят 27 човека от високите етажи на сградата. Шест деца и двама възрастни бяха настанени в болница със сериозно обгазяване. Двете едномесечни бебета-близнаци и тяхната майка са транспортирани към болница "Пирогов", потвърди бабата на децата Мая Велева, която беше допусната до жилището, за да вземе най-необходимите неща. И през сълзи благодари на пожарникаря, в когото разпозна спасителя на децата си.

Полицията потвърди официално, че жертвите на огнения ад са трима - жена на 62 години и двама мъже на 40 и 74 години. Възрастният човек е собственикът на напълно изгорелия апартамент, открит в жилището си. Съседи коментираха, че самотният мъж сам е сложил край на живота си.

Жилищният блок се охранява от полицията, която допуска за кратко живеещите във входа да вземат най-необходимите неща. 

Разследването на причините за пожара се води под наблюдението на Окръжна прокуратура. Оттам заявиха, че досъдебното производство е образувано по чл.330, ал.3 от Наказателния кодекс, който касае „палеж на сграда със значителни материални щети и последвала смърт, която извършителят не е допускал и не е искал“. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)