Избрани Новини

СБС - Благоевград стартира кампания за набиране на средства (снимки)

Те са за закупуване на допълнително оборудване за спасителния отряд

Съюзът на българските спасители – Благоевград стартира кампания за набиране на средства за закупуване на допълнително оборудване за спасителния отряд.
Това е първата тяхна подобна кампания за набиране на средства. Оборудването на спасителния отряд на СБС – Благоевград до този момент беше изцяло закупено от доброволците, участващи в него. До момента оборудването, с което разполагат, е използвано при различни полски и горски пожари и акции по издирване и спасяване както на хора, така и на бедстващи животни.
Настоящата кампания цели да се съберат средства за закупуване на следното оборудване:
високо-напорна помпа - 1 бр., малка преносима помпа - 1 бр., моторен трион - 1 бр., ранцеви пожарогасители - 2 бр., полустатично въже 60 м - 2 бр., противопожарни шлангове 25 мм, шлангове 55 мм, трипътен разклонител и струйници. Към оборудването за оказване на първа долекарска помощ, с което разполагат към момента, имат нужда от автоматичен дефибрилатор.
Цената на цялото оборудване, планувано да се закупи, е около 10 000 лв.
Момчетата и момичетата, членове на СБС-Благоевград, многократно са показали и доказали своите умения и готовността да се притекат на помощ при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Цялата подготовка, обучение и екипировка през годините са били изцяло за тяхна сметка, както и многобройните акции за издирване на безследно изчезнали, обезпечаване на спортни и други мероприятия, участията им в потушаване на горски и полски пожари. Не са отказали да дадат помощ и при десетките случаи с животни, заклещени в конструкции, паднали в шахти и отводнителни канали.
Дейността на спасителния отряд на СБС-Благоевград ще продължи и с надежда за включване на нови членове в техните редици, които да бъдат обучени и подготвени за работа с наличната, а и бъдеща закупена екипировка. Надяват се и занапред да продължат да организираме безплатни обучения за оказване на първа долекарска помощ и действия при извънредни ситуации и инциденти.
Кампанията за набиране на средства стартира на 10.12.2021 год. и ще продължи до 10.01.2022 год. Очакват и се надяват на нашата подкрепа по банкова сметка:
IBAN - BG76 BPBI 7922 1014 4773 02
Или приемат необходимото им оборудване вместо парични средства.
Отчет по набраните средства ще се дава всяка седмица. Накрая на кaмпанията сумата,   набрана по нея, както и платежните документи за закупеното оборудване ще бъдат публикувани в сайта на СБС и в групата им във Facebook.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов