Избрани Новини

Богата е празничната програма за коледно-новогодишните празници в Симитли

Празничните събития започват на 15 декември от 17.30 часа

Тази година, съобразено с въведените противоепидемични мерки в България, Община Симитли е подготвила интересна и разнообразна празнична програма за коледно- новогодишните празници.

Празничните събития започват на 15 декември (сряда) от 17.30 часа на площад „Септември“ със запалване на коледните светлини. Баба Коледа и Снежанка ще ни разкажат специална „Зимна история“, след което ще посрещнем Дядо Коледа!

На 16 декември (четвъртък) от 10.00 до 17.00 часа в центъра на Крупник пред читалище „Владимир Маяковски“ ще се проведе благотворителен коледен базар „Аромата на Коледа“.

На 18 декември (събота) и на 19 декември (неделя) ще се проведе Четвъртото издание на детския коледен футболен турнир „Симитли къп 2021 г.“. Спортното събитие ще се провежда в Спортен комплекс „Симитли“.

На 19 декември (неделя), в района на село Крупник ше се проведе първото издание на „Екстрийм Ендуро Крупник“.

На 21 декември (вторник) Общинска администрация - Симитли ще бъде посетена от малките коледарчета от Детска градина „Радост“.

В същия ден (21 декември) в Крупник ще гостува Драматичен театър „Никола Вапцаров“ с премиера на представлението „Неволята“.

На 1 януари 2022 г. (събота) кукерите от община Симитли ще отбележат Сурва.

На 15 януари 2022 г. (събота) ще се състои 18-ото издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“.

В празничната програма са включени още традиционен коледен футболен турнир в памет на Иван Янчев, Операция „Коледно писмо“, организирана от Детска градина „Радост“, коледни тържества във всички групи и филиали на Детска градина „Радост“, коледни забави в трите училища в община Симитли – СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Симитли, СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Крупник и Обединено училище „Св.Паисий Хилендарски“ – Долно Осеново, коледни инициативи във всички социални услуги, запалване на коледните светлини в селата, включени в състава на община СимитлиТоп Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)