Избрани Новини

12 425 коледни дръвчета предлага ЮЗДП

Над 5 500 от тях са живи елхи в контейнер

Общо 12 425 коледни дръвчета имат възможност да предложат за предстоящите празници териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. от видовете обикновен и сребрист смърч, както и ела, които са най-предпочитани от потребителите. Произведени са в горските разсадници в „ДЛС Дикчан” и в държавните горски стопанства в Гоце Делчев, Елин Пелин, Кюстендил, Пирдоп, Самоков и Трън. При отсечените дръвчета асортиментът е по-богат и включва също черен и бял бор, както и зелена дугласка.
По традиция добивът на коледни елхи започва в началото на декември. Сече се само след подадени заявки от търговци в държавните горски и ловни стопанства на ЮЗДП. Всяко законно отрязано дърво е придружено със специална марка и идивидуален номер.

Елхите се предлагат на различна цена в зависимост от дървесния вид, височината и начина на добив. Цените на живите елхи с корен, които след празниците могат да бъдат засадени, са от 5.00 до 50.00 лева без ДДС. Отсечените се предлагат от 3.00 до 50.00 лева без ДДС.

В Благоевград живи дръвчета могат да бъдат закупени пред административната сграда на ЮЗДП на ул.„Зора” № 18. Жителите на Гоце Делчев и региона могат да направят заявка за доставка в държавното горско стопанство в града. В София гражданите имат възможност да изберат контейнерна елхичка на ул.„Антим І” № 17, както и в горския разсадник в с.Локорско.

Физически лица и фирми, които желаят да закупят коледни елхи от ЮЗДП, могат да получат допълнителна информация на тел. 0887 783 604 – инж. Росица Хаджиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)