Избрани Новини

Актрисата Станка Калчева празнува своя 60-годишен юбилей

Тазгодишния си рожден ден тя ще отбележи в Благоевград

Днес (1-ви декември) забележителната българска актриса Станка Калчева празнува своя 60-годишен юбилей. Тазгодишния си рожден ден тя ще отбележи в Благоевград, тъй като е ангажирана с репетициите на най-новия спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ - Благоевград – „Съмнение“ на Джон Патрик Шанли, с режисьор Стайко Мурджев. 
Още с началото на следващата година благоевградската публика ще има възможността да гледа Станка Калчева в най-новото й сценично превъплъщение – сестра Алоишъс Бовие – педантична директорка на католическо училище, която обвинява пастор Флин в ужасяващо прегрешение. В популярния холивудски филм, режисиран от самия автор на текста, ролята на Станка Калчева е изиграна от великата Мерил Стрийп, която получава за нея номинация за наградите на филмовата академия – Оскар.
Станка Калчева е една от най-титулуваните и вълнуващи български актриси. Многократно е номинирана и е носител на наградите ИКАР, Аскеер, Награда на филмовата академия, Златен глумбал и други. Част е от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“, играе в Театър 199, Драматично-куклен театър - Враца и други. Зрителите я познават и от филмите „Докато Ая спеше“, „Досието Петров“, „Знакът на Българина“, „Английският съсед“, „Моето мъничко нещо“ и „Хайка за вълци“, а в момента се радват на превъплъщението ѝ в сериала "Татковци". 
Ролята ѝ в „Съмнение“ е първата сценична изява на Станка Калчева в спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Пожелаваме успех и „На добър час!“ в новото сценично превъплъщение, което да й донесе още много награди и признания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов