Избрани Новини

Пробация получи непълнолетен, управлявал МПС след употреба на алкохол

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване

Непълнолетен 16-годишен обвиняем се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол. Районен съд – Дупница одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия, като му наложи наказание „Пробация“ с пробационни мерки за срок от 6 месеца.

"Разбирам последиците от споразумението, а именно, че решеното дело със споразумение има последиците на влязла в сила присъда и съм съгласен с тези последици", заяви пред съда непълнолетният обвиняем.

Той се призна за виновен в това, че на 6.11.2021 г. около 02:30 часа в Кочериново е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.33 на хиляда, установено по надлежния ред, като въпреки, че е бил непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Съдът определи наказание „Пробация“, със следните пробационните мерки:

- „Задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес“ за срок от 6 месеца, като периодичността на изпълнение на тази мярка да бъде два пъти седмично.

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)