Избрани Новини

Равенство за "Пирин" в Стара Загора

Пирин завърши 1:1 при гостуването на Берое в мач от 15-ия кръг на Първа лига

Пирин завърши 1:1 при гостуването на Берое в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Домакините откриха резултата в началото на второто полувреме чрез Абубакар Тунгара, но осем минути преди края на сблъсъка Станислав Манолев донесе точката за “орлетата”, отбелязвайки втория си гол за сезона. Така преди изиграването на останалите мачове от кръга, Пирин заема 11-та позиция в класирането с актив от 12 точки. В следващия кръг „орлетата“ приемат Локомотив (Пловдив). Мачът е в събота, 27.11, от 15.15 ч.

В титулярния състав след дълго отсъствие се завърна Николай Бодуров, а Светослав Дяков отново бе на терена, след като претърпя операция на скулата. Халфът игра със специална предпазна маска на лицето.

Първата интересна ситуация дойде в седмата минута, когато Ник Хенгелман излезе много добре и не позволи на Кийлън Лебон да застраши вратата му.

В 24-ата минута Александър Василев стреля по земя, но прекалено слабо, за да затрудни стража на “орлетата”. Десет минути по-късно Реян Даскалов също пробва късмета си, но опитът му премина над вратата.
В 40-ата минута домакините пропуснаха много добро положение. Мартин Камбуров остана очи в очи с Ник Хенгелман, след което финтира стража и стреля към вратата, но Николай Бодуров с чудесен шпагат изби в корнер.

Първото попадение падна в 55-ата минута, когато при центриране отдясно Ник Хенгелман не успя да излезе добре и Абубакар Тунгара прати топката с глава в празната врата.

Отговорът на Пирин бе добър, но шутът на Преслав Йорданов попадна право в ръцете на Генадий Ганев.

В 83-ата минута „орлетата“ изравниха. Станислав Манолев се възползва от продължително меле в защитата на домакините и майсторски прати топката във вратата.

БЕРОЕ – ПИРИН 1:1

1:0 Тунгара (55), 1:1 Манолев (83)



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов