Пътуваща кулинарна трудова борса разнася сладки изкушения из Банско

Те са приготвени от ученици и от хора с увреждания

Микробус с лакомства, приготвени от ученици и от хора с увреждания, ще се движи из улиците на Банско в четвъртък, 18 ноември.

Това е пътуваща кулинарна трудова борса, в която са се включили ученици от местната Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" и деца, младежи и възрастни с увреждания от дневен център "Здравец". В продължение на половин година всички те са обучавани на различни умения, свързани с готварството, представянето на храната и ресторантьорството. Опит и идеи са обменяли в учебната кухня на професионалната гимназия и в кухнята на дневния център.

Магистрати помагат с кулинарна изложба-базар на деца и семейства в нужда

Кулинарните изненади ще бъдат представени пред потенциални бъдещи работодатели, а пътуващата "Кухня на приятелството" ще стигне и до Центъра за настаняване от семеен тип в село Места, където ще зарадват потребителите с домашно сладко, курабии, чай от лековити билки и други приготвени от тях изкушения.

Пътуващата кулинарна трудова борса се организира от сдружение "Избор" с подкрепата на община Банско и в партньорство с Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов".

Това е заключителната част на проект "Кухнята на приятелството", финансиран от Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения, с които се показват възможностите за трудова реализация на хората с интелектуални затруднения в община Банско.

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия