Избрани Новини

130 247 са избирателите в Кюстендилска област

Общо 264 000 са бюлетините за гласуване, 191 - машините

Броят на избирателите по постоянен адрес по предварителни избирателни списъци в област Кюстендил са 131 341. Общо 132 000 са бюлетините за изборите за президент и вицепрезидент и 132 000 за изборите за народни представители.

281 са секционните избирателни комисии, в които работят около 2273 души. Има пет подвижни секции за хора с двигателни увреждания – в Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол и Рила. В Ковид отделението на една от болниците в Дупница е разкрита секция за гласуване. В Кюстендил има подвижна секция за гласуване на хора, поставени под карантина. Има секция за гласуване и към затвора в Бобов дол.

За секциите, в които ще се проведе гласуване със специализирано устройство - 173, са предвидени 100% бюлетини съобразно броя на избирателите, а за тези, в които ще се гласува с хартиена бюлетина - 108 на брой, са предвидени 110%.

191 са машините, като в 18 секции на територията на областта има по 2 машини.

Общо 410 служители на МВР - от ОДМВР, Регионална дирекция "Гранична полиция", дирекцията "Пожарна безопасност и защита на населението", както и дирекция "Жандармерия", се грижат за опазването на обществения ред и гарантиране на правото на вот.

Избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, съгласно Закона за здравето могат да гласуват на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители с подвижна избирателна кутия. Те гласуват в мястото, където са поставени под задължителна карантина или задължителна изолация с подвижна избирателна кутия, при условие, че е образувана избирателна секция и са подали заявление за гласуване (чл. 28, ал. 3 ЗМДВИП).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов