Избрани Новини

410 служители на МВР следят в Кюстендилска област за нарушения в изборите

Ще се грижат за опазването на обществения ред по време на изборите за президент и вицепрезидент и за НС

В ОДМВР - Кюстендил е изграден Оперативен щаб, който е в постоянна връзка с РИК и Областната администрация. Служители на Охранителна полиция и служители на РДПБЗН – Кюстендил извършиха  охранителни и противопожарни обследвания на помещенията, в които се помещават секционните избирателни комисии.
Помещенията са запечатани от председателите на избирателните комисии в присъствието на полицейски служители, които поемат охраната  от 13 ноември до приключването на изборния ден на 14 ноември.
Предприети са мерки за обезпечаване охраната на мобилните комисии за хора, които не могат да се придвижат сами до секциите.
Осигуряването на обществения ред и гарантирането на правото на вот на гражданите се осъществява от 410 служители на МВР – те са от ОДМВР, РДГП, РДПБЗН, ГД „Жандармерия“.
Полицейската охрана на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на лица, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън помещенията за  гласуване. За да не се допусне внасянето на опасни предмети, полицейските служители ще проверяват гражданите в случай на необходимост. Охраняващите полицаи нямат право да влизат в секциите и при евентуални инциденти ще се намесват само по искане на председателите на избирателните комисии.
Служителите охраняващи изборните помещения ще осъществяват контрол по ограничаване престоя и паркирането на автомобили в районите на СИК и РИК.
След приключване на изборния ден автомобилите, транспортиращи изборните книжа и машините от изборните места до РИК, ще бъдат охранявани от пилотиращи автомобили на полицията. Създадена е организация за охрана  на помещенията по време на предаване на изборните материали от СИК в РИК след приключване на изборния ден. Полицейски автомобил ще съпроводи изборните материали от РИК  - Кюстендил, до ЦИК.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден