Избрани Новини

Ето кои са най-обичаните родни есенни храни

Тиквеник, печени кестени и картофи, сарми

Есента има своята невъобразима романтика с килима от паднали листа, уханието на печени кестени, капките дъжд, които се стичат по стъклата. Това е и времето, в което може да се насладим на вкусни ястия с родни продукти. foodpanda подбра най-обичаните есенни храни. Не забравяйте, че това, което прави българската храна уникална, е красивият баланс между вкусове, цветове и разнообразие от продукти, които биват отглеждани идеално в нашия климат.  1. Печени чушки - Ароматът на салата от печени чушки, чесън и оцет е предпочитан не само за феновете на ракията. Тази салата е традиционна за нашите земи, като често се към нея се добавя и сирене.
2. Тиквеник - Есента е сезонът на тиквата, която е най-обичаният есенен продукт. С нея може да се приготвят супи, предястия, основни ястия и десерти. Но най-традиционният роден продукт е баницата с тиква.
3. Печени кестени - Няма нищо по-романтично от есенна разходка, придружена от аромат на печени кестени. Те са изключително полезни и универсални. Може да ги варите, печете, използвате към предястия или основни.
4. Сарми - Едно от уникалните български ястия, които можете да опитате, са лозовите сарми. Може да се яде във вариация с лозови или зелеви листа, но за есента е по-подходящ варианта с лозови. Все по-често навлизат вегетарианските сарми, но традиционните се приготвят с кайма, ориз, билки, кисело мляко и др.
5. Печени картофи - Есента е сезонът не печените неща. В хладните дни наблягаме на топли и вкусни ястия. Печеният картоф е подходящ за всеки вкус, защото позволява много вариации. Само картоф с подправки, пълнен с месо, сирена или всичко, което ви е по-вкуса.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)