Избрани Новини

Беласица, кестени и още нещо...

Печени кестени и кестенов мед от района на ПП "Беласица" ще опитате на фестивала "Произведено във фермата"

Печени кестени и кестенов мед от района на Природен парк "Беласица" ще можете да опитате тази сряда (21 октомври) на фестивала Произведено във фермата / Farm made пред Министерството на земеделието и храните.

Тази седмица на пазара ще гостува общността „Подгорие“ на Slow Food от подножието на Природен парк "Беласица".
Фестивалът се организира всяка сряда и предлага разнообразни качествени фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни райони на страната със запазена природа. Много от храните са биологични, други са произведени в семейни ферми и занаятчии от селски райони и Натура 2000 зони.
Чрез своята кампанията „Биоразнообразие в чиния“, Slow Food в България обединява сили с фермерски пазар Произведено в България, организиран от Bioselena / Биоселена, за да се включи в събитията на европейската кампания Good Food Good Farming (Добра храна, добро земеделие), финансирана от програма LIFE на ЕС (DG ENV NGOs Operating grant 2020, LIFE19NGO/SGA/IT/100015).
„Биоразнообразие в чиния“ е кампания на Slow Food в България в рамките на проект „Еко-общество чрез храна: лични избори срещу климатичните промени“ и се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел е да се изгради широка мрежа за развитие на еко-устойчиви хранителни решения за климатичните промени. (www.activecitizensfund.bg/).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов