Избрани Новини

Пуснаха под гаранция задържан за дрога и боприпаси

Съдът счете, че не е налице реална опасност обвиняемият да се укрие

Районен съд – Дупница под председателството на съдия Ели Скоклева взе мярка за неотклонение ,,Парична гаранция” в размер на 1000 лв., по отношение на обвиняем за държане на наркотични вещества и боеприпаси, като не уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение - „Задържане под стража“.

По отношение на обвиняемия В.К. са повдигнати две обвинения за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. От доказателствата на досъдебното производство, имайки предвид изключително ранния етап, на който се намира разследването, съдът счита, че са налице индикации, че обвиняемият е съпричастен към извършване на престъплението по чл.354а, ал.3, т.1 от НК, доколкото е намерено наркотично вещество в не малък размер – 117,8 гр. марихуана и 5,2 гр метамфетамин в шкафче пред дома му, за което са събрани доказателства, че се ползва от него и неговото семейство. По отношение обвинението по чл.339, ал.1 от НК, предвид предмета на обвинението, а именно: десетина броя патрони различен калибър, съдът счита, че се касае за едно деяние със сравнително ниска степен на обществена опасност, с оглед обстоятелството, че се касае за боеприпаси с различен калибър, т. е. предназначението не е да бъдат ползвани като такива. Съдът счита, че не е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Същият не е осъждан, не са събрани данни за други противоправни прояви, както и каква евентуална опасност да извърши друго престъпление има, както визира прокуратурата.

Определението на РС – Дупница може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)