Избрани Новини

Кметът и екипът на СБАЛО "Св.Мина" обсъдиха бъдещето на болницата

Кметът представи концепцията си за развитие на Специализирана болницата за активно лечение по онкология

Кметът на Благоевград Илко Стоянов представи концепцията си за развитие на Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ – Благоевград по време на работна среща с медици от лечебното заведение. На нея присъстваха досегашният управител д-р Георги Георгиев и новоизбраният ръководител д-р Теодор Велчев.
„Моето желание е заедно да работим в посока развитие и надграждане на СБАЛО „Св.Мина“. Предстои да навлезем в нов програмен период, което ще ни даде възможност за разширяване на дейността ѝ. Така от една страна ще подобрим нивото на здравните услуги, а от друга ще постигнем финансова стабилност за болницата. С д-р Велчев споделяме общи идеи, това бе и причината да предложа именно той да оглави болницата. Разбира се, ценя професионализма и на досегашния управител д-р Георгиев“, коментира кметът на Благоевград Илко Стоянов.
Той бе категоричен, че екипите на Общината и лечебното заведение трябва да работят в една посока, както и че не трябва да се допуска да има напрежение в работния процес.
По време на срещата досегашният управител д-р Георгиев и новоизбраният ръководител д-р Велчев бяха категорични, че са готови да работят в синхрон, за да бъде предоставена най-добрата грижа за пациентите. Сред обсъдените теми беше и осигуряване на нова апаратура за лечение.
Кметът Илко Стоянов за пореден път потвърди намерението си СБАЛО “Св. Мина“ да запази изцяло дейността си, като в нея да бъдат добавени и нови отделения.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов