Избрани Новини

СБАЛО „Свети Мина”- Благоевград с висококачествената апаратура

Завършиха строително монтажните дейности на СБАЛО „Свети Мина” в Благоевград

Монтирана е и новата висококачествена апаратура. Към този момент онкоболницата разполага с издаден акт 15. Предстои приемане от Държавната приемателна комисия на обекта. Изготвени са протоколи за измерване на радиацията при апаратурата в сградата. Очаква се издаване на лиценз от Агенцията за ядрена регулация, след което обектът ще бъда пуснат в действие.

СБАЛО „Свети Мина”- Благоевград разполага с най-модерното медицинско оборудване в България - кобалтов апарат и компютърен томограф (симулатор), осъществени са всички необходими мерки за лъчезащита, изграден е трафопост, който осигурява независимо захранване от болницата, съобщиха от пресцентъра на общината.

До този момент са извършени ремонтно-обновителни дейности на 1235 кв. м   разгърната площ в СБАЛО „Свети Мина”, осигурена е достъпна среда на пациентите, повишено е качеството на болничната среда, като тя е лишена от рискове. Сградата включва онкологичен и лъчетерапевтичен център, в който ще се извършват всички видове лечение на пациенти с онкологични и някои неонкологични заболявания. Тъй като здравното заведение е уникално и единствено по рода си в региона, към него ще бъдат насочвани болни и от други лечебни заведения в цялата страна.

Проектът “Ремонт и оборудване на СБАЛО “Свети мина” град Благоевград” се финансира по ОП “Регионално развитие” и е на стойност е  6 305 793 лева.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)