Избрани Новини

8 души починаха от COVID-19 през последното денонощие в Благоевградска област

В болниците в областта все още има свободни легла

8 души са починали от COVID-19 само за последното денонощие в област Благоевград. Това каза за Радио Благоевград директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Той допълни, че в болниците в областта все още има свободни легла, но капацитетът на всички лечебни заведения е почти запълнен - най-много в МБАЛ – Благоевград и Югозападна болница в Сандански.

Д-р Калоянов заяви, че почти ежедневно се извършва анализ на заболеваемостта във всяка община и се дават препоръки на Регионалното управление на образованието за това как да се организира учебният процес. В момента в община Благоевград заболелите са над 1000 на 100 000 души, което означава, че най-вероятно в началото на новата седмица ще бъде направена препоръка за удължаване на обучението от разстояние в електронна среда. Към изцяло дистанционно обучение се преминава при заболеваемост от 750 на 100 000 души население.

Директорът на РЗИ-Благоевград напомни, че кабинетът за имунизация в сградата на здравната инспекция работи и в двата почивни дни – от 9 до 16 часа. „Тези дни няма чак наплив от хора, които желаят да се ваксинират, но има чакащи. Когато има хора пред кабинета, колегите остават и след работно време, както беше вчера например“, каза д-р Калоянов.

Той съобщи, че в района на МОЛ „Ларго“ от вчера работи пункт за бързи антигенни тестове. Плаща се единствено манипулацията.

Работното време на пункта е от 8 до 19 часа в делничните дни, а в събота и неделя от обяд до 19 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов