Избрани Новини

97 450 ваксини са поставени в Благоевградска област, под домашна карантина са 3498 души

Хоспитализирани са 367 лица, от които 11 са на интензивно лечение

Областният управител Николай Шушков проведе работна среща с ръководството на РЗИ – Благоевград, на която изрази своята подкрепа към служителите и ръководния състав на здравната институция. Той благодари за професионализма и всеотдайността на служителите, които от началото на пандемията работят в режим 24 часа, 7 дни в седмицата. Подчерта, че поставянето под натиск и опита да се компрометира работата им е в противоречие със стремежа на всички институции за овладяване на сложната епидемична обстановка.
Николай Шушков обърна внимание на ангажираността на целия състав на РЗИ – Благоевград, който обслужва територията на една от най-големите области в България, четири Гранично контролно-пропускателни пункта, болници, училища и граждани.
Директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов докладва, че до този момент са направени 97 450 ваксини, под домашна карантина са 3498 лица, а на територията на областта са хоспитализирани 367 лица, от които 11 са на интензивно лечение.
Д-р Калоян Калоянов подчерта, че правят всичко възможно и стриктно изпълняват заповедите на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите за съвместни проверки със служители на трите министерства. Осъществява се контрол по изпълнението на въведените противоепидемични мерки във всички рискови обекти, които попадат в обхвата на функционалните им компетентности.
Подчертано бе, че по време на вчерашния протест е бил компрометиран процеса на ваксинация в РЗИ. Било е отнето правото на граждани, чакащи за ваксинация, да достигнат до сградата. Д-р Калоянов разясни, че за улеснение на гражданите, освен от понеделник до петък от 8:30 до 17:30 часа, ваксинационния процес продължава в събота и неделя от 9:00 до 16:00 часа, като са осигурени всички видове ваксини. Прави се всичко възможно, да се съдейства на граждани, които са били хоспитализирани да получат цифров COVID сертификат.
Директорът на РЗИ-Благоевград съобщи, че ще бъде издадена заповед Неврологичното отделение в МБАЛ ПУЛС - Благоевград, което до момента е било COVID отделение, отново да бъде Неврологично отделение за пациенти от общините Благоевград и Симитли. Тези пациенти до момента се обслужваха от МБАЛ Югозападна болница в Сандански и Петрич.
В края на срещата областният управител Николай Шушков още веднъж изрази своята подкрепа към ръководството и служителите на РЗИ – Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)