Избрани Новини

Ще почистват от битови отпадъци река Треклянска

Събитието е от 9.45 до 16.00 часа днес

Откакто е създадено, Риболовен клуб „Балканка” всяка година организира акции в различни части от България, като основното послание, което се опитва да предаде, е: „Да върнем живота в реките ...”
След успешното провеждане на десетки еко-акции досега по българските реки, в които се включиха немалък брой доброволци и бяха събрани хиляди чували боклук, те продължават, като тази година една от акциите планират да се състои по поречието на река Треклянска, протичаща на територията на общините Земен и Трекляно. Събитието е от 9.45 до 16.00 часа днес.
Акцията включва една основна дейност - почистване на битов отпадък по поречието на реката. При извършен оглед по реката набелязаха 23 потенциални точки на замърсяване, където да бъде извършено почистване, като те са подбрани с оглед и на удобен достъп с автомобили и за извозване на боклука.
Сдружението поздравява местните жители за относително чистите брегове на реката, несравнимо по-чисти от на много други места, където са били.
Сборният пункт е мостът на село Пещера, община Земен,  (https://goo.gl/maps/QvgPSAp16o7LxPcr5), но можете да се присъедините и в пунктовете, които ще са на останалите населени места нагоре по течението: Враня стена, Калотинци, Раянци, Габрешевци, Трекляно, Средорек.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов