Избрани Новини

Единственият автобус от Кюстендил до Трекляно няма да бъде спрян

Автобусът е единствената връзка на Трекляно и 19-те села в общината

Въпреки по-малкия брой пътници при Covid кризата, единственият автобус от Кюстендил до най-малката българска община - Трекляно няма да бъде спиран поне до март, докогато е осигурена субсидия за фирмата превозвач, информира БНР.

Месечно поддържането на линията излиза около 1 000 лева.

С автобуса, който е единствената връзка на Трекляно и 19-те села в общината, пътуват повечето общински служители, учителите и персоналът на единственото училище ежедневно и хора от селата до областния град. Затова е абсурд автобусът да бъде спиран, казва кметът на Трекляно Радко Петрунов:

„При тази дотация, но да не е до Нова година, до март сме се разбрали, автобусът си върви, както си върви досега - сутрин един курс 6,30 часа тръгва и веднага се връща в 8 часа обратно и следобед в 15 часа от Кюстендил и 16,30 часа се прибира".

Автобусът е неотложна необходимост за Трекляно и района и след като от двадесетина година на територията на общината няма действаща бензиностанция и собствениците на лични автомобили изпитват трудности с осигуряването на гориво, коментират местните хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов