Избрани Новини

Кметът: Ансамбъл "Пирин“ трябва да бъде ръководен от човек, посветен изцяло на каузата за развитието му

Досегашният главен художествен ръководител Петьо Кръстев имал трудов договор с БАН

Ансамбъл „Пирин“ трябва да продължи да разгръща потенциала си в абсолютна цялост, затова е необходимо да бъде ръководен от човек, който е изцяло отдаден на тази кауза. Това коментира по време на пресконференция кметът на Благоевград Илко Стоянов по повод освобождаването на главния художествен ръководител Петьо Кръстев.
„Кръстев е талантлив автор, оценявам изцяло приноса му и се надявам искрено да продължи участието си в ансамбъл „Пирин“. Искрено ме изненада фактът, че той има друг трудов договор, на 8 часа към БАН. Само по себе си това е индикация, че преди всичко той е насочил усилията си към нещо, различно от Ансамбъла и практически е нарушил правилата на конкурса, чрез който е избран, защото конкурсът е проведен за титуляр на мястото, който трябва да работи на пълен работен ден“, каза кметът Стоянов.
Той сподели, че вр.и.д. до провеждане на конкурс ще бъде Мирослав Димитров, който бе възстановен с решение на съда. „Съдебните решения и правилата трябва да бъдат спазвани“, категоричен бе още Стоянов.
„Моето желание е творците да бъдат обединени, защото само тогава ще има положителни резултати от дейността на ансамбъла“, коментира още Стоянов.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)