Избрани Новини

Днес от 16:00 ч. "Пирин" гостува на "Славия"

Двубоят ще започне с минута мълчание в памет на легендата Александър Шаламанов

Днес от 16:00 ч. Пирин гостува на Славия в 1/8 финален двубой от турнира за купата на страната. Привържениците на Пирин, които имат желание да посетят двубоя, ще влизат на стадиона срещу представен „зелен сертификат“, лична карта и билет, който е на цена от 10 лв.

Двубоят ще започне с минута мълчание в памет на легендата на Славия и българския футбол Александър Шаламанов, който вчера напусна този свят на 80-годишна възраст.

Във фазата на 1/16 финалите Пирин отстрани Банско след победа с 2:1 като гост. Двете попадения в този мач бяха дело на Преслав Йорданов.

На 1/16 финалите Славия победи Марица като гост с 3:1, а головете за „белите“ отбелязаха Ерол Дост, Питър Макрилос и Георги Вълчев.

Славия и Пирин се срещнаха в началото на настоящия месец на стадиона в столичния квартал „Овча купел“ в мач за първенството, който завърши наравно 1:1. Станислав Костов откри в 67-ата минута, а Емил Виячки изравни две минути по-късно.

В последния кръг от шампионата Пирин загуби с 0:3 гостуването си на Левски, а Славия завърши 1:1 при визитата на Арда.

„Мачът ще бъде също толкова труден, колкото и този за първенство, който изиграхме в началото на месеца. Двубой за купата, който може да ни помогне да излезем от трудната ситуация в която се намираме след двете поредни поражения в първенството. Славия е много добър отбор. „Белите“ са домакини, а това винаги носи малко повече напрежение. Ние се надяваме да постигнем успех и да сложим началото на една добра серия от резултати, както се случи след първия мач за купата“, заяви пред www.fcpirin.com мениджърът на Пирин Уорън Фийни.

Извън плановете за предстоящото гостуване остава Светослав Дяков, който се възстановява след операция на скулата.

Срещата ще бъде излъчена на живо по телевизионния канал Диема Спорт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов