Избрани Новини

"Пирин" с втора победа за сезона

На 19.10 от 15:00 ч. гостува на "Локомотив" (Пловдив)

Пирин записа втора победа в Първа лига, след като се наложи с 3:1 над Ботев (Враца) в първия мач от 11-ия кръг. Така “орлетата” записаха четвърта поредна среща във всички турнири без поражение. Тимът на Уорън Фийни се изкачи на 10-то място в класирането преди изиграването на по-голямата част от останалите срещи от кръга, като e и с мач по-малко.
Красимир Станоев даде аванс на нашия тим в 36-ата минута от дузпа, отсъдена след намеса на ВАР. Това бе 4-ти гол за Краси, който е със 100%-ова успеваемост при дузпите – 3 от 3.

Дъблоко в добавеното време на първото полувреме Антонио Георгиев изравни. В 70-ата минута влезлият като резерва Преслав Йорданов изведе Пирин напред с 2-ия си гол в първенството и общо 4-ти за сезона. Две минути по-късно, Преслав даде асистенция за 4-ия гол от началото на първенството в Първа лига на Станислав Костов.

Гостите играха през по-голямата част от мача с човек по-малко, след като Гонсало Виейра си изкара втори жълт картон и бе изгонен в 38-ата минута.

В 13-ата минута Брахими проби отляво и подаде на Станоев, който стреля директно от дъгата на наказателното поле, но неточно. В следващите минути отново Пирин оказваше по-голям натиск пред вратата на своя съперник, а гостите залагаха повече на контраатака.

В 30-ата минута добро центриране на Хубчев стигна до Костов, който с едно докосване пусна към Брахими. Седмицата на “орлетата” обаче не успя да достигне до кълбото и падна в наказателното поле, но сигнал така и не последва. Минута по-късно пък дойде и лошата новина за Ботев, когато Юлиан Ненов трябваше да бъде заменен заради контузия. На негово място влезе Матеус Касини.

В 32-ата минута Стилян Николов отправи хубав изстрел от около 22-а метра, но след рикошет топката премина на сантиметри от страничния стълб.

След последвалия ъглов удар топката бе центрирана към точката за изпълнение на дузпа, а оттам отклонена към откъсващия се зад защитата Занев. Гонсало Виейра обаче задържа нашия бранител, което доведе до преразглеждане на ситуацията с ВАР. След консултации главният рефер отсъди наказателен удар, а Красимир Станоев не сбърка и вкара в 36-ата минута.

Само две минути след като направи дузпата, Виейра бе изгонен и остави своя отбор с 10 души на терена.

В самия край на полувремето Ботев (Враца) изравни след силно изпълнение на тъч, което доведе до неразбирателство в отбраната на Пирин в наказателното поле. Така най-съобразителен от всички се оказа Антонио Георгиев, който от границата на вратарското поле вкара за 1:1.

В 57-ата минута Станоев центрира от корнер към близката греда, където Занев засече с глава топката опасно и изкара в аут. Там останаха съмнения, че кълбото се е отклонило в ръката на защитник на врачани, но не последва сигнал. В 61-ата минута Спас Георгиев стреля от воле от дъгата на наказателното поле, но шутът му излезе в аут.

2 минути по-късно Дяков отправи хубав изстрел от границата на наказателното поле, но и този път неточно.

Пирин излезе напред в резултата в 70-ата минута. Тогава Брахими центрира отляво, опитвайки се да намери свой съотборник в наказателното поле, но топката се отклони в Антонио Георгиев и достигна до Преслав Йорданов, който вкара от близко разстояние с плътен удар за 2:1.

Щурмът на “орлетата” продължи и те успяха да вкарат почти веднага и трето попадение. Грешка край тъчлинията позволи на голмайстора Йорданов да отнеме и да подаде веднага към Станислав Костов, който с елегантен шут по земя вкара за 3:1.

В 87-ата минута Преслав Йорданов можеше да покачи до 4:1, но не успя да вкара от чиста позиция сам срещу вратаря.

Във вторник, 19.10, от 15:00 ч. Пирин гостува на Локомотив (Пловдив) в отложен мач от 3-ия кръг на първенсвотвото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов