Избрани Новини

Двата нови социални центъра в селата Брежани и Полена са напълно готови

В центровете от семеен тип ще бъдат настанени общо 30 души

Новите социални услуги в симитлийските села Полена и Брежани са напълно готови да посрещнат своите първи потребители. В центровете от семеен тип ще бъдат настанени общо 30 души.

Сградите на бившото училище в Полена и на здравната служба в Брежани са напълно реновирани и обзаведени с всичко, което ще бъде необходимо за по-добрия живот на потребителите, както и за осигуряване на качествени условия на труд за всички 30 новоназначени служители. Центровете отговарят на всички европейски изисквания.

През годините Община Симитли се утвърди като един от най-добре развитите центрове за социални услуги в цяла Югозападна България. За Общината хората със специални потребности са водещ приоритет, защото те са една от най-уязвимите групи в нашето общество, която изисква специално отношение.

В профила си във Фейсбук Стефан Апостолов, който допринесе изключително много за осигуряване необходимото финансиране за изграждането на двата центъра, написа:

„Двата нови социални центъра в селата Брежани и Полена са напълно готови да посрещнат своите потребители. Спомняте ли си как изглеждаха сградите преди – едни съборетини... Вижте ги сега! В двете социални услуги са разкрити 32 работни места за хората от Община Симитли.“

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов