Избрани Новини

Евродепутатът Свен Симон: Последните 12 години са успешни за България

"Добре да имате стабилно правителство около най-силната партия, която спечели изборите", заяви евродепутатът

Управлението на Бойко Борисов беше успешно. В Европа категорично се отчита, че последните 12 г., в които ГЕРБ е начело на държавата, са успешни за България и са постигнати много неща. Това заяви в Сандански евродепутатът от Германия Свен Симон– представител в комисията по Международна търговия в Европейския парламент, който посети региона по покана на областния координатор на ГЕРБ-Багоевград и евродепутат Андрей Новаков.Присъства и Стоян Стоев.

„От европейска гледна точка и двустранна гледна точка България-Германия е добре да имате стабилно правителство около най-силната партия която спечели изборите”, подчерта Свен Симон. По думите му сега усещането в страната е за нестабилност и ще е добре този процес на спирала от избори да свърши, като се премине към по-стабилно управление с коалиция около най-голямата партия.

В Сандански Свен Симон посети едно от най-модерните предприятия в региона, където се произвежда алуминиева и PVC дограма, които са 100% за износ. Представителят на ЕП бе впечатлен да види, че предприятието работи само с германски машини и отговаря на най-високите европейски стандарти за качество. Той коментира административните трудности, които собствениците срещат при износа на готовата продукция и се ангажира да търси решения, които могат да се приложат на ниво ЕС.

Български вина от региона на Сандански да бъдат представени в Брюксел. За това се ангажира евродепутатът от Германия след посещението му в една от винарските изби в Санданския край. Гостът бе впечатлен от качеството на вината и високите стандарти на производството му.
„Един от важните приоритети е да имаме регионален етикет за произход, защото нашите храни и вина са отличителната черта, която може да ни представя пред света, заедно с уникалната природа, древната история и минералната вода“, коментира Стоян Стоев по време на срещата.
По време на обиколката бяха обсъдени и възможностите за приличане на повече инвестиции в региона, разкриване на нови работни места и подпомагане на български компании да излязат на европейския пазар.
„България и Сандански вече имат още един приятел в Европейския парламент и аз съм сигурен, че заедно можем да създадем предпоставки повече от винарските изби в региона да реализират успешен износ. Качеството отдавна сме го постигнали, сега трябва да работим, за да ни познават и търсят на европейския пазар. Цел, която производителите не могат да постигнат сами, без помощ от държавата“, подчерта още Стоян Стоев.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)