Избрани Новини

Евродепутатът Свен Симон: Последните 12 години са успешни за България

"Добре да имате стабилно правителство около най-силната партия, която спечели изборите", заяви евродепутатът

Управлението на Бойко Борисов беше успешно. В Европа категорично се отчита, че последните 12 г., в които ГЕРБ е начело на държавата, са успешни за България и са постигнати много неща. Това заяви в Сандански евродепутатът от Германия Свен Симон– представител в комисията по Международна търговия в Европейския парламент, който посети региона по покана на областния координатор на ГЕРБ-Багоевград и евродепутат Андрей Новаков.Присъства и Стоян Стоев.

„От европейска гледна точка и двустранна гледна точка България-Германия е добре да имате стабилно правителство около най-силната партия която спечели изборите”, подчерта Свен Симон. По думите му сега усещането в страната е за нестабилност и ще е добре този процес на спирала от избори да свърши, като се премине към по-стабилно управление с коалиция около най-голямата партия.

В Сандански Свен Симон посети едно от най-модерните предприятия в региона, където се произвежда алуминиева и PVC дограма, които са 100% за износ. Представителят на ЕП бе впечатлен да види, че предприятието работи само с германски машини и отговаря на най-високите европейски стандарти за качество. Той коментира административните трудности, които собствениците срещат при износа на готовата продукция и се ангажира да търси решения, които могат да се приложат на ниво ЕС.

Български вина от региона на Сандански да бъдат представени в Брюксел. За това се ангажира евродепутатът от Германия след посещението му в една от винарските изби в Санданския край. Гостът бе впечатлен от качеството на вината и високите стандарти на производството му.
„Един от важните приоритети е да имаме регионален етикет за произход, защото нашите храни и вина са отличителната черта, която може да ни представя пред света, заедно с уникалната природа, древната история и минералната вода“, коментира Стоян Стоев по време на срещата.
По време на обиколката бяха обсъдени и възможностите за приличане на повече инвестиции в региона, разкриване на нови работни места и подпомагане на български компании да излязат на европейския пазар.
„България и Сандански вече имат още един приятел в Европейския парламент и аз съм сигурен, че заедно можем да създадем предпоставки повече от винарските изби в региона да реализират успешен износ. Качеството отдавна сме го постигнали, сега трябва да работим, за да ни познават и търсят на европейския пазар. Цел, която производителите не могат да постигнат сами, без помощ от държавата“, подчерта още Стоян Стоев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов