Избрани Новини

На посещение в Сандански е евродепутатът от Германия Свен Симон

Той е представител в Комисията по международна търговия в ЕП

Днес на посещение в Сандански е евродепутатът от Германия Свен Симон – представител в Комисията по международна търговия в Европейския парламент . Той е в България по покана на областния координатор на ГЕРБ за Благоевград Андрей Новаков, а техен домакин беше Стоян Стоев.
Коментираха възможностите за приличане на повече инвестиции в региона, разкриване на нови работни места и подпомагане на български компании да излязат на европейския пазар.
Заедно посетиха и едно от най-модерните предприятия в региона, където се произвежда алуминиева и PVC дограма, както и стъклопакети, които са 100% за износ. Представителят на ЕП Свен Симон бе впечатлен да види, че предприятието работи само с германски машини и отговаря на най-високите европейски стандарти за качество. Той коментира административните трудности, които собствениците срещат при износа на готовата продукция и се ангажира да търси решения, които могат да се приложат на ниво ЕС.
Когато в Европейския парламент имаме активни представители, можем да отнасяме и местните проблеми, които имаме на европейско ниво. Трябва само да вярваме повече в себе си и да търсим решенията неуморно.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов