Президентът ще участва в тържествата за освобождението на град Гоце Делчев

Годишнината ще бъде отпразнувана днес в 12:00 ч.,

Президентът на Република България Румен Радев ще участва в тържествата за отбелязване на 109-та годишнина от освобождението на град Гоце Делчев.
Годишнината ще бъде отпразнувана днес. В 12:00 ч. ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.
В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген.Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. "Търговска", паметника на Христо Ботев и на патрона на града Гоце Делчев. След това  Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”.
Програмата ще продължи в 18:10 часа с полагане на венци и цветя на паметника на загиналите във войните. В 18:30 часа в малката зала на Дома на културата ще бъде открита изложбата “75 години Неврокопска съкровищница”, а след това в 19:00 часа ще започне празничен концерт “75 години Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци”, с което ще се отпразнува създаването на първия ансамбъл в България. Заради противоепидемичните мерки и ограниченията за присъстващата публика в залата, концертът ще бъде излъчен пряко в ефира на ТВ "Кабел Сат - Запад".


Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"