Избрани Новини

Двете болници в Дупница искат допълнително Covid легла

Търсят се медицински сестри

Двете болници в Дупница - Общинската и МБАЛ „Св.Иван Рилски-2003“ искат РЗИ да им разреши увеличаване броя на леглата за лечение от Covid-19 поради увеличаващия се брой новазаболели пациенти, информира БНР.

Общинската болница в Дупница разполага с 48 легла за болни от Covid-19, но всеки ден през Спешен център преминават от 5 до 10 заразени, които се нуждаят от болнично лечение.

Очаква се от РЗИ да им разрешат да увеличат Covid леглата с още 5. Отделенията са пълни - веднага след като се изпишат пациенти, се настаняват нови.

Персоналът в отделенията, определени за лечение на Covid-19 -  инфекциозно, вътрешно и ортопедично, е на предела на силите си. Налага се през деня да се работи на две смени, плюс нощните дежурства.

Шефът на Регионалната здравна каса д-р Сашо Котев коментира ситуацията:

„Те в момента имаха отделение по вътрешни болести с 50 легла – там ги лекуваха 50 човека с един екип“.

Сходно е положението и в другата болница в града - МБАЛ „Св.Иван Рилски-2003“. От болницата търсят 7 медицински сестри чрез Бюрото по труда. От месеци в здравното заведение са назначили медицински сестри от Босилеград и Сърбия, на които са осигурили квартира в Дупница.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)