Избрани Новини

Предлагат неваксинираните срещу COVID-19 в болница да плащат да част от лечението си

Неваксинираните пациенти с Covid-19 в болница да заплащат част от разходите по лечението си. Това ще поиска Българска болнична асоциация (ББА) от Министерство на здравеопазването във връзка с големия брой неваксинирани, които по време на четвъртата вълна на пандемията претоварват здравната система в страната.

"При положение, че пациентите имат свободен и безплатен достъп до ваксини у нас, и след като данните от цял свят показват, че над 91% от постъпилите в болница не са ваксинирани, считаме, че е време да дадем ясен сигнал, че неваксинираните пациенти „струват“ на всички ни висока цена. Тази висока цена има не само финансово изражение, а включва и изтощение на медицинския персонал и усложняване на проблема с недостига на кадри", обясняват от ББА. 

Към 13 октомври 2021 г. 91.49% от новопостъпилите пациенти в болници в България не са ваксинирани, показват данни на Единния информационен портал. В същото време едва 23.5% от населението на страната ни е ваксинирано към 12 октомври, съобщават от ББА.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)