Избрани Новини

ДФЗ изплати 27 млн.лева по училищните схеми "Плод“ и "Мляко“

Като задължителна съпътстваща мярка ще се доставя и пчелен мед

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати до момента близо 27 млн. лв. (26 945 792 лв.) по двете европейски схеми „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ за учебната 2020/2021 г. От тях 21 792 656 лв. са за реализирани доставки на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, на пресни плодове и зеленчуци в училищата и детските градини. 676 418 лв. са за възстановяване на разходи за доставка на пчелен мед, а 4 476 718 лв. са за възстановяване на Данък добавена стойност (ДДС) на одобрените фирми - изпълнители.

Стандартните таблици за единични разходи за учебната 2021/2022 година за доставка на продуктите на подрастващите са определени в зависимост от опаковката –индивидуална или неиндивидуална и начина на производство на продуктите – конвенционално или биологично, като са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

През тази учебна година (2021/2022 г.) по схеми „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ освен конвенционално произведени пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, на децата и учениците ще се доставят и биологично произведени такива. Освен продуктите по двете училищни програми, като задължителна съпътстваща мярка ще се доставя и пчелен мед – най-малко 3 и не повече от 6 пъти за учебна година.

Доставките по схемите ще се извършват при предварително уточнен и съгласуван с директора на учебното заведение график.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)