Избрани Новини

Отлага се зонална изложба "Струма"

Галерията в Кюстендил подготвя нова мащабна експозиция за Владимир Димитров-Майстора

За поредна година епидемичната обстановка в страната налага промени в изложбения ни план. По традиция реализирането на Зонална изложба „Струма“ се насрочва за края на октомври. През 2021 г. то бе отредено на Художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил.
Настоящата ситуация осуети нормалното ѝ провеждане. За пореден път тази особено важна за региона изложба не би могла да се осъществи по подобаващия ѝ начин, нито да бъде посетена и популяризирана като събитие за срещи с колеги и приятели.
Тази зонална изложба не е просто пространството, в което се подреждат произведенията на художниците от поречието на Струма. Тя е символ на обвързаността им с изкуството и духа на региона, тя е място на общение между съмишленици.
С надежда за благоприятно развитие на ситуацията и след съгласуване между трите средищни града се отлага провеждането на изложба „Струма“ в Кюстендил за 2022 година.
При спазване на всички противоепидемични мерки, посетителите на галерията могат да видят, разгърната тематично в три от залите ѝ, юбилейната изложба по случай 100 години от рождението на художника Никола Мирчев.
Междувременно, по повод 1 февруари 2022 година и предстоящото честване на 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора, галерията подготвя изцяло нова мащабна експозиция.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)