Избрани Новини

В Благоевград откриха традиционната Зонална изложба "Струма" (снимки)

Наградени бяха Пламен Бонев, Христо Шапкаров, Богомил Живков и Златина Гонева

Днес в Градската художествена галерия в Благоевград бе официално открита традиционната Зонална изложба "Струма".

Директорът на галерията Иван Милушев приветства всички гости и участници в събитието, като след това даде думата на д-р инж. Василиса Павлова, заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности, да открие изложбата.
Тя сподели удоволствието си от факта, че Благоевград за пореден път е домакин на събитието. „Зонална изложба „Струма“ представлява един доста точен барометър на търсенията, вълненията, естетическите усещания и стремежи на художниците от Югозападна България. "Искам да изкажа своята благодарност към Съюза на българските художници и към ръководствата на общините, чийто домакин е изложбата. Самият факт, че продължава толкова години, говори за това, че е важна и ценна. Пожелавам на всички участници, на организаторите и на всички любители на изкуството да не губят вдъхновение и да продължават да правят света по-красив и цветен! Бъдете здрави, успешни, изразявайте себе си и не спирайте да поддържате културата жива!“
След прочитането на поздравителен адрес и от името на кмета на община Кюстендил, д-р инж. Василиса Павлова и Иван Милушев, връчиха наградите на отличилите се със своите произведения:

Номинации:
Антон Гошев
Илия Филипов
Румен Дешев
Ралица Мирчева
Емил Попов

Наградени:

Пламен Бонев – Награда за живопис
Христо Шапкаров – Награда за живопис
Богомил Живков - Награда за скулптура
Златина Гонева – Награда за живопис

Наградата на СБХ бе присъдена на Иван Милушев.

В изложбата участват 89 автори от областите Благоевград, Кюстендил и Перник.
Общият брой на произведенията е 159 (от които 9 скулптури) във всички жанрове – живопис, графика, скулптура и приложно изкуство. Участват както утвърдени имена в изобразителното изкуство, така и млади автори.

Поради големия брой произведения те са разпределени в Градската художествена галерия и в  залите на Регионалния исторически музей.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов