Избрани Новини

Представят книгата "Стърготини живот" на Валери Георгиев

Събитието е днес от 18.00 часа в Благоевград

Днес от 18.00 часа в зала "22 септември" в Благоевград ще бъде представена новата книга на Валери Георгиев "Стърготини живот". Събитието се организира от Община Благоевград.

Сборникът е поредното литературно начинание на Валери Георгиев, който се впуска в ново приключение, скачайки смело в дълбоките води на белетристиката. Неговите разкази и есета, преминали кротко през рендето на опустошителното ни съвремие, поръсват с отрезвителни стърготини посърналия и жаден за щастие живот.
Валери Георгиев, който се подписва като Валери ге Оргиев, е автор на разкази, есета, басни, епиграми, пословици, поговорки и други текстове. Първите му публикации в различни български вестници и издания са от 1989 година. Има издадени и две детски книжки. През 2019 г. от печат излиза книгата му „17 бесни басни и други съкрушителни четива“, в която той смело експериментира, създавайки нетрадиционни образци басни, доразвива с оригинален прочит пословици и поговорки, опитва се да популяризира обявата и каламбура като нови жанрове.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)