Избрани Новини

Представят книгата "Истории за началото на планинарството в България"

Доц.Сандю Бешев е известен като хроникьорът на българския алпинизъм

Днес от 10:30 часа в зала 114 (Първи учебен корпус) ще бъде представена книгата на доц.Сандю Бешев "Истории за началото на планинарството в България".
Книгата разглежда хронологично важни събития от българската планинарска история. Тя започва с първите записи и легенди, продължава с първите постижения, като за всяка история са използвани автентични разкази и снимки. Проследени са първите сблъсъци с най-големите български върхове, за да се представят в края последните покорени осемхилядници. Представени са ключови моменти от световния алпинизъм, което поставя в успоредица развитието на българското и световното планинарство.
Доц.Сандю Бешев е известен като хроникьорът на българския алпинизъм. Новата му книга "Истории за началото на планинарството в България" е базирана на над 70-годишния му опит и изследвания, свързани с развитие на планинарството в България. Неговите лични постижения като алпинист датират от 50-те години на миналия век и включват първото зимно изкачване на Северната стена на връх Мальовица, първото българско изкачване на седемхилядник, едно от първите зимни преминавания на Ком-Емине и др.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)