Избрани Новини

В Кюстендилска област предприеха нови противоепидемични мерки

Учениците преминават на обучение на ротационен принцип

Областният кризисен щаб в Кюстендил обяви допълнителни противоепидемични мерки, които засягат различни сфери и ще са в сила до 10 ноември тази година.

„Заради увеличения брой заболели и влизането на Кюстендил в тъмночервената зона се преустановява провеждането на присъствени групови занимания в езикови и детски центрове, както и провеждането на събития от частен характер - като сватби и кръщенета“, съобщи областният управител инж. Александър Пандурски. По негово разпореждане се спира и провеждането на конгреси, музикални фестивали и събори. Освен това се преустановява и провеждането на масови спортни мероприятия на закрито, а тези, които са на открито, ще се провеждат без публика.

„Временно се спират и посещенията във фитнес зали, спортни зали, плувни басейни. Затворени са и музеите и галериите. Учениците минават на ротационен принцип на обучение съгласно график, изготвен от Регионалното управление на образованието. Присъствено ще останат да учат през целия период учениците от 1-ви до 4-и клас, останалите ще редуват присъствено и дистанционно обучение по график“, уточнява областният управител на Кюстендил. По думите му ще бъдат преустановени свижданията и посещенията в болници и специализирани институции.

В игрални зали и казина задължително ще се влиза с маски, при 50% посещение и спазване на работно време до 22 часа. Посещенията на кина и театри са разрешени, но при 30% заетост.  




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов