Избрани Новини

В Благоевград ще представят романа "Нестинарски танц"

"Нестинарски танц" е фентъзи роман, написан от 12 млади български автори

Таня Мирчева е автор на книгите "Легенди от Белинташ" и „Откритие“, която бе отличена с националната литературна награда „Еквалибриум“, имаща за цел да подпомага развитието на младите български писатели. По книгата беше заснет пълнометражен игрален филм, който през 2019 г. беше прожектиран в редица кина в цялата страна.

Днес от 18:30 ч. в Градската художествена галерия - Благоевград предстои премиерата на колективния роман "Нестинарски танц" - един литературен проект, посветен на българската история и културното ни наследство.

"Нестинарски танц" е фентъзи роман, написан от 12 млади български автори, който ще потопи читателите в магията на нестинарството и ще ги пренесе в атмосферата на въстанието на братята боляри Асен и Петър.

Първоначално "Нестинарски танц" стартира като радио роман по БНР - Програма "Христо Ботев" и се превърна в един от най-успешните и най-дълго задържали се радио романи в ефира на БНР, а след това излезе от печат хартиената му версия, която ще представят пред благоевградските читатели.
Анонс на романа "Нестинарски танц":

По време на първия си нестинарски танц Елена затваря очи и се понася в ритъма на музиката. В следващия момент осъзнава, че се е пренесла няколко века назад във времето. На нейно място в наши дни пред изумените зрители стои Яна – девойка от XII век. Съвсем скоро Яна се изправя пред предизвикателството да се справи в съвременния свят и да намери начин всяко от момичетата да се върне в своята епоха. В това време Елена се озовава в разгара на въстанието на Асен и Петър. Преследвана от елитен отряд ромейски наемници, тя е принудена да оцелява в суровите времена на българското Средновековие. Съвсем неочаквано двете нестинарки се оказват във вихъра на приключение, изпълнено с много обрати, а съдбата им е отредила ключова роля в борбата за възстановяване на Второ българско царство.

По идея на Таня Мир.
Съавтори Александър Макелов, Богомил Добрев, Десислава Дюлгерян, Дилян Георгиев, Кръстю Мушкаров, Любомир Кючуков, Пламена Петрова, Светлин Къров, Снежана Ташева, Спасимир Тренчев и Цветелина Александрова, Таня Мир.

Корица Мира Дойчинова.

Подробна информация за романа бихте могли да научите на следните линкове:



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов