Избрани Новини

Димитър Аргиров с нов фолк метъл проект – "Горяни”

Албумът "Душа гори, песен пее” ще бъде публикуван до края на ноември

През месеците на пандемия певецът Димитър Аргиров и дуетната му половинка Соня Чакърова излязоха от рамките на фолклора и записаха нова музика в различен стил: фолк метъл. Първият сингъл на групата „Горяни” - „Змейова тайна”, вече е наличен във всички онлайн платформи за дигитален даунлоуд. В проекта има и италианско участие в лицето на китариста Graziano “Il Conte” Demurtas.

Димитър и Соня не базират музиката си само на българския фолклор, а искат да включат и теми от митологии, приказки и легенди. Името на групата няма нищо общо с горянското движение, a е по-скоро вдъхновено от много стари времена, когато край огъня в гори и пещери древните хора създавали истории за митични създания и чудеса. Стартовата песен е изцяло авторска. Разказва за един змей и любовта му към самодива, което е невъзможно да се случи и е съгласен дори и да умре, но мечтата му да се сбъдне. Плановете на Митко и Соня са съвсем скоро да започнат да представят своята продукция из страната по клубове и фестивали. До момента към тях са се присъединили български музиканти и групата е вече сформирана.

Тук е мястото да отбележим, че фолклорния дует, който двамата „горяни” създадоха преди повече от 5 години, продължава да действа паралелно с всичко останало. Албумът им „Душа гори, песен пее” е напълно готов и ще бъде публикуван до края на ноември.  А през септември „дуетът от сърце” публикува два чисто нови видеоклипа, които могат да се гледат в You Tube канала им и в официалната Facebook страница.

Линк към новия сингъл на Горяни:

https://www.youtube.com/watch?v=zYRu-jhMEf8

Линк към най-новата народна песен:

https://www.youtube.com/watch?v=NHOerILRln4



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов