Община Благоевград инициира кампания за осиновяване на кучета

Тя е под надслов "Вземи ме в твоя дом, ще бъда твой верен приятел“

Община Благоевград инициира кампания за осиновяване на безстопанствени животни от общинския приют. Целта е да се намери дом за бездомните четириноги, родени или изоставени на улицата.
По повод кампанията Община Благоевград изработи и клип, който ще бъде излъчван на стената на MALL “LARGO” и в социалните мрежи: https://www.facebook.com/blgmun/videos/399406131590140
Всеки желаещ да осинови куче от общинския приют може да го посети на място, да се запознае с четириногите и да избере своя приятел.
Необходимо е кандидат-осиновителите да подпишат декларация за хуманно отношение и отглеждане на животните.
Осиновените кучета се предават на осиновителите с паспорт, като следва да бъдат регистрирани на деловодството на общинска администрация.
Кучета, взети от приюта, за да бъдат гледани в домашна среда, са освободени от годишна такса.
Днес, 4 октомври, отбелязваме и Международния ден за защита на животните. По този повод беше организиран и флашмоб „Заедно за животните“. Той стартира от пл.„Македония“ и стигна до MALL “LARGO”, където доброволци получиха сертификати от името на кмета Илко Стоянов.
Инициативата е на Музикално училище “PRESTO”, Денс студио „Дежа вю“ и Общинско предприятие „Общински приют“ – Благоевград.
Ръководството на Община Благоевград има амбицията да реши проблема с безстопанствените животни по възможно най-хуманния начин. Кампанията за осиновяване на кучета от общинския приют е част от стратегията в тази посока.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"