Избрани Новини

Красимир Вълчев: Анастас Герджиков е безспорен ерудит и авторитет

Анастас Герджиков е безспорен ерудит и авторитет, широко скроен човек, който спори без да обижда, човек, който постига целите си. България има нужда от такъв човек. Това каза в "Говори сега" по БНТ бившият министър на образованието Красимир Вълчев от ГЕРБ.

"Надяваме се да не бъде подкрепен само от ГЕРБ. Влиза в трудна битка, но надделява чувството за мисия", допълни Красимир Вълчев.

Той изрази одобрението си, че училищата са отворени. По думите му е факт, че по време на дистанционното обучение е пострадала мотивацията на децата да учат. Не можем да прехвърляме върху децата тежестта на пандемията, добави Красимир Вълчев.

Той коментира и вероятността за разговори между ГЕРБ и "Продължаваме промяната".

"Ако искаме протегнати ръце, трябва да си признаем много неща взаимно, включително какво направи ГЕРБ през последните 12 години, аз не мисля, че в тяхното политическо говорене имаше достатъчно обективизъм, беше забранено да се говори, че през последните години е направено нещо положително. Ние имаме темите, по които можем да намерим обществения и политическия консенсус", подчерта още Красимир Вълчев.

Според него много от политическите лидери са заложници на това, че са посели омраза и разделение.

"Сега трябва да проявят лидерство и да кажат всички тези хора, които радикализираха "Вижте, имаме отговорност на държавници, не само на политици", каза още Красимир Вълчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)