Избрани Новини

Петрич показа гордо домакинство на състезание по планинско колоездене

Участваха 34 състезатели от четири държави

34 състезатели по планинско колоездене от четири държави – България, Франция, Швейцария и Великобритания записаха силно участие в поредното издание на Petrich DH по трасето за спускане „Папреница“ (3 км) в планината Беласица. Състезанието е част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI) като състезание от 2-ри клас и носи точки за световната ранглиста.
При жените на първо място с най-добро време се класира Деница Тошева, при младежите 15 -16 г. Роберто Василев, категория 17 -18 г. петричанинът Димитър Мазнейков-Дидо.
При оспорвана надпревара на атрактивното планинско трасе „Папреница“ при мъже „Елит“ крайното класиране се подреди така: първо място за Готие Лонк, сребро за Стивън Гатев и бронзов медал за петричанина Димитър Мазнейков-Дидо.
Организаторите на авторитетната надпревара изразиха благодарност за подкрепата, оказана отново от кмета Димитър Бръчков, и последователната работа за утвърждаването на Петрич като сериозен партньор на Българската федерация по колоездене. Петрич е домакин на надпревари по планинско колоездене от този ранг за седма поредна година. На местно ниво организацията  подема клуб „Виво“.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)