Избрани Новини

Петрич събра най-добрите състезатели по планинско колоездене в две годишни надпревари

Включиха се 50 състезатели по планинско колоездене от 10 до 16 години

Еуфория, екстремност, адреналин и емоции на скоростното трасе в планина Беласица за колоездачи от цялата страна през двата почивни дни. За поредна година община Петрич прие домакинството на Mini DH SERIES, последен шести кръг на BG KIDS DOWNHILL SERIES, част от календара на българските колоездачни серии в дисциплина DHI (индивидуално спускане). 50 състезатели по планинско колоездене на възраст от 10 до 16 години се включиха в скоростната надпревара. Малко над 2 км беше планинското трасе над Петрич, което колоездачите трябваше да преодолеят при дъждовно време, а това допълнително усложни ситуацията за състезателите. Недобрите метеорологични условия станаха причина за контузии при някои от участниците, за щастие до сериозни инциденти не се стигна.

Крайното класиране след часове на опознаване на трасето и същинската надпревара по планинско колоездене се подреди в три категории. В категория 10 - 12 г. – първо място за Георги Георгиев с време 04:19:35; второ място за Йоан Бонев; трето място за Мартин Владимиров. В категория 13 – 14 г. първото място с време 03:37:49 за Роберто Василев; второ място за Божидар Илиев и трето място за Константинос Куциофтис. В категория 15 – 16 г. първо място с време 03:29:27 за Калоян Янкулов; второ място за петкратния републикански шампион при младежите Димитър Мазнейков-Дидо от Петрич и трето място за Велин Дойчев.

Утре в планината над Петрич започват и надпреварите в Ендуро Шампионата за 2020 година. Petrich Enduro 2020 ще включва четири етапа с обща дължина 16 км. Ще участват близо 100 състезатели. Организатор на спортното събитие е Клуб VIVO – Петрич с подкрепата на Община Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)