Избрани Новини

Партия "Има такъв народ“ ще излъчи председател на РИК-Благоевград

РИК-Благоевград ще се състои от 17 членове

Партия „Има такъв народ“ поема председателското място на РИК-Благоевград, стана ясно на проведените днес консултации в Областна администрация-Благоевград.

Предложението на партия „Има такъв народ“ беше прието без възражение от останалите участници в консултациите – представители на всички парламентарно представени партии и коалиции в 46-то Народно събрание.

Заместник-председатели на РИК ще имат коалиция „ГЕРБ-СДС“ и коалиция „БСП за България“. За секретар на комисията ще бъде назначен представител на ДПС. „Конкретните имена, които ще заемат длъжностите, ще бъдат посочени на по-късен етап. Протоколът от днешните консултации ще бъде изпратен на ЦИК“, съобщи за Радио Благоевград заместник-областният управител Стоян Христов, който председателства заседанието. РИК-Благоевград ще се състои от 17 членове, тъй като на територията на областта ще бъдат формирани повече от 400 СИК, допълни Христов.

Днешните консултации за формиране на РИК се провеждат във връзка с предстоящите на 14 ноември извънредни парламентарни избори и избори за президент и вицепрезидент на Република България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов