Избрани Новини

Кирил Петков и Асен Василев ще участват в парламентарните избори на 14 ноември

Влизаме в политиката и ще сме участници в изборите. С Асен Василев обсъдихме как да продължим с промяната и решихме чрез политическия живот, а не чрез нов служебен кабинет. Нямаме време за партия, обмисляме варианти, с които ще се явим на изборите. Това заяви Кирил Петков, cцитиран от БНТ.

"Хората, с които ще се обединим, ще са със същия профил, с успешна кариера, за да сме независими. За да е ясно откъде са средствата, ще искаме да подпишат декларация за прозрачност", каза Петков.

Ако беше проектът ни инженерингов, сега щяхме да имаме партия. Видяхме желанието на хората за промяна. За нас няма ляво, дясно, добави Кирил Петков.

По думите му това "не е президентска партия".

"Няма да се съобразяваме с вижданията на досегашните участници в политическия живот. Знаем какво трябва да се направи. Виждаме, че каквото кажем, след час избухва дезинформация. Задачата ни е да съберем съмишлениците и до дни да обявим формацията си, но компромиси няма да има. Министър Денков познавам отдавна и с удоволствие ще го поканим да е част от промяната, но той е отговорен и притеснен за учебната година и реши да е отново министър. Чуваме, че има всякакви, които говорят от наше име. Не им вярвайте. Ние ще говорим лично с всеки. Всякакви мисионери ходят напред-назад, не сме ги оторизирали", подчерта Петков, който предаде поста на новия министър на икономиката Даниела Везиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)