Кметът на Благоевград Илко Стоянов представи новите си заместници

Мария Петрова ще отговаря за ресор "Икономика финанси и европроекти“

Двама нови заместник-кметове ще участват активно в управлението на община Благоевград. Те бяха представени днес по време на пресконференция от кмета Илко Стоянов.
Мария Петрова ще отговаря за ресор „Икономика финанси и европроекти“. Тя е родена в Благоевград, има дългогодишен опит във финансовия контрол, вътрешния одит и одита на европейски средства.
„Изключително много разчитам на заместник-кмета Петрова за повишаване на финансовата дисциплина, особено относно харченето на средства от Европейския съюз, тъй като Община Благоевград е с редица финансови корекции в резултат на пропуски при предишните управления. Тя ще бъде ангажирана и с вътрешния одит в Община Благоевград“, каза Илко Стоянов.
Вторият заместник-кмет е досегашният директор на Дирекция „Образование“. Той застава начело на ресор „Европейско развитие, образование и иновации“, като ще има особено важна роля за конструктивния диалог между Община Благоевград и ключови институции, отговарящи за образованието и иновациите.
В общинска администрация има още един заместник-кмет, който бе представен от градоначалника през юли. Това е инж. Христо Дюлгеров, зам.кмет по „Строителството“.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен